Archive | March 3, 2010

“Harap Faham” ?

Assalamualaikum semua,

Mak-masa wedding cucu sulongnya

Last weekend, my husband and I balik PD, ziarah mak yang masuk ward di Hospital Pakar Seremban. She blacked out sorang2 kat rumah dia, luckily sebelum betul2 pitam tu sempat dia gitau neighbour sebelah dia rasa pening… dipendekkan cerita, alhamdulillah, adik2 sempat bawa dia ke hospital and she’s doing fine now. Blood pressure, sistolic reading was quite high, but her pulse was too low. Probably due to the medications that she’s under.

Remember in my last-last posting about my mom? How dia still nak duduk rumah dia sendiri walaupun sorang-sorang. And how kami anak2 cuba pujuk duduk dengan kami, dia tetap dengan rumah dia… well, sebenarnya 3 bulan dia bersama kami, selang seli antara 3 anak2 di Subang, Rawang dan Kuantan, and when at last she managed to ‘escape’ from us and went back to the coziness of her own ‘nest’, dia memang tak mau ikut kami dah… tapi siapa yg tak risau kalau dia terus duk sorang macam tu kan? Cuma, itulah resam org2 tua, dia akan susah hati, rebel dan mungkin depress kalau dipaksa duduk di luar dari ‘kawasan’ dia lama2.

When she at last got back home, her neighbour cerita…
Continue reading